Dat willen we niet alleen met en voor klanten doen, maar ook voor de maatschappij waarin Eshuis en de medewerkers van Eshuis staan ‘geworteld’ zijn. Dit doen we door te werken vanuit onze ambitie, onze kernwaarden en sinds eind 2019 met inzet van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, afgekort SDG’s) zoals gedefinieerd door de Verenigde Naties.

Wat doet de Eshuis Foundation?

De Eshuis Foundation ondersteunt projecten, doelen en activiteiten die aansluiten bij de SDG’s waaraan Eshuis prioriteit wil geven zoals ook omschreven in het impactverslag van Eshuis.

De SDG’s die voor Eshuis en de Eshuis Foundation prioriteit hebben, zijn:

  • Goede gezondheid en welzijn (SDG 3)
  • Kwaliteitsonderwijs (SDG 4)
  • Gendergelijkheid (SDG 5)
  • Eerlijk werk en economische groei (SDG 8)
  • Ongelijkheid verminderen (SDG 10)
  • Klimaatactie (SDG 13)
  • Partnerschappen om doelstellingen te bereiken (SDG 17)

Projecten met een link naar de jeugd hebben voorrang, zeker als het jongeren betreft die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarbij streven we een meerjarige impact na. Zo maken we zowel de door ons geprioriteerde SDG’s concreet en zorgen we werkenderwijs voor lokale maatschappelijke impact.

Ondersteuning vanuit onze expertises

De ondersteuning die de Eshuis Foundation deze projecten biedt, kan meerdere vormen aannemen. Niet alleen zijn we bereid om geld te investeren, we willen ook graag bijdragen vanuit ons eigen vakgebied – bijvoorbeeld op het gebied van financiën, belasting- of organisatieadvies. Dit doen we door het toewijzen van uren door Eshuis medewerkers. Op deze manier dragen we niet alleen bij aan de impact van een project, maar zijn onze medewerkers ook betrokken in de maatschappij.

Lange termijn karakter, meetbare effecten en samenwerking
Impact maken – of dat nu sociaal, economisch of maatschappelijk is – gaat niet over één nacht ijs. Daarom moeten alle projecten die de Eshuis Foundation ondersteunt, zich richten op de lange termijn. Dat geeft ons meteen de gelegenheid om samenwerking met andere goede doelen, organisaties of projecten mogelijk te maken. Zo zijn we niet alleen zelf ondersteuner van mooie initiatieven, maar vormen we ook een verbindende schakel voor samenwerking met andere organisaties. Naast het langdurig karakter vinden we het belangrijk dat de positieve effecten van het project meetbaar en zichtbaar zijn.

Jongeren in staat stellen zelf impact te maken
Met de projecten die de Eshuis Foundation ondersteunt, willen we ons voornamelijk richten op jongeren. Het zijn de jongeren die in onze visie de toekomst vertegenwoordigen. Met de projecten die we ondersteunen helpen jongeren zichzelf en zeker ook hun omgeving, zo is onze overtuiging. Jongeren hebben namelijk vaak veel meer invloed op hun eigen omgeving dan ze zich realiseren. Hoe vaak leidt een vraag van een kind aan de keukentafel wel niet tot bewustwording en gedragsverandering bij ouders? Het is precies die impact van jongeren die we met de Eshuis Foundation mogelijk willen maken.

Lokale impact
We vinden het belangrijk dat we dichtbij de werkgebieden van Eshuis blijven. We willen echt lokaal impact maken. Dat betekent dat we ons richten op projecten in de regio’s Twente, Amersfoort en Groningen.

Projecten

Zomerschool MAKS
In de zomer van 2021 is voor het eerst Zomerschool MAKS in Hengelo van start gegaan.
Kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken zijn twee weken lang naar ‘school’ gegaan.
’s Ochtends bestond het lesprogramma uit vakken zoals spelling, rekenen en begrijpend lezen.
’s Middags werden er allerlei boeiende en uitdagende activiteiten aangeboden op het gebied van sport, voeding en cultuur. Hier vindt u een mooie impressie!
We zijn als Eshuis Foundation trots dat we een bijdrage hebben mogen leveren aan dit mooie initiatief!

Wij zamelen snoeren en kabels in voor Kabelkunst!
Bijna iedereen heeft thuis een laatje of doosje met snoeren en kabels die niet meer gebruikt worden of zelfs nooit zijn gebruikt. Dat is zonde, want er zitten veel (schaarse) metalen in die geschikt zijn voor recycling. Met ondersteuning van de Eshuis Foundation is er een circulair project gestart: de ingezamelde kabels en snoeren worden gerecycled en van deze opbrengst wordt er aan basisschoolleerlingen een workshop over recycling aangeboden. Tijdens deze workshop gaan de kinderen ook zelf aan de slag met de snoeren en kabels om er echte kunst van te maken.

Momenteel is het van belang dat dit project meer bekendheid krijgt, basisscholen zich gaan aanmelden om deel te nemen aan de workshop en dat steeds meer mensen de ongebruikte kabels en snoeren gaan inleveren. Geïnteresseerde basisscholen in Enschede, Hengelo, Almelo en Oldenzaal kunnen zich aanmelden via www.twentemilieu.nl/kabelkunst. Materialen en begeleiding zijn bij de workshop inbegrepen.

Meer weten? Bezoek dan de volgende pagina: Eshuis maakt Kabelkunst mogelijk

Over het bestuur van de Eshuis Foundation

De Eshuis Foundation is een zelfstandige stichting. Het bestuur wordt op dit moment gevormd door:

Voorzitter: Maarten Smidt
Secretaris: Evelyn Landhuis
Penningmeester: Wynand ten Vregelaar


Verantwoording
Jaarlijks zal het bestuur verantwoording afleggen over de beschikte middelen door het publiceren van het jaarverslag, waarin de grondslagen conform de richtlijnen voor de jaarverslaggeving voor fondsenwervende instellingen (RJ650) worden gehanteerd.

Beloningsbeleid
De bestuurders van de Eshuis Foundation ontvangen geen beloning.

ANBI
De Eshuis Foundation is door de Belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI).
Wanneer u de stichting vanuit uw bedrijf of organisatie wilt ondersteunen, biedt onze ANBI-status u de mogelijkheid om uw gift aan ons af te trekken van de af te dragen (vennootschaps)belasting.

Meer weten over de Eshuis Foundation?

Neem contact op

©2024 Eshuis
Concept & Development Webton
Scroll