קמעונאות | בלעדי

שטראוס רוצה להביא לישראל את בשורת ה"קולד ברו" בפחית

מדובר בחליטת קפה בפחית תחת המותג בינז שתימכר בשלב הראשון ברשת AM:PM ובבתי הקפה של שטראוס, ובהמשך תתרחב לחניות נוחות נוספות • עד היום המותג בינז שווק רק במכירה ישירה לצרכן, וזו תהיה הפעם הראשונה ששטראוס תכניס אותו לרשתות הקמעונאות

"קולד ברו" בפחית / צילום: איתי בן סימון
"קולד ברו" בפחית / צילום: איתי בן סימון

שטראוס מותחת את מותג פולי הקפה שלה בינז (BeanZ) ונכנסת איתו לראשונה למכירה ברשתות הקמעונאות, - כך נודע לגלובס. חברת המזון השנייה בגודלה בישראל מתחילה לייצר פחיות של קפה באמצעות חליטה קרה (Cold Brew) שכוללת השרייה של 12 שעות ללא חימום.

מדובר במשקה שעד לפני מספר שנים ניתן היה לרכוש בעיקר בבתי קפה בוטיקיים או בהכנה ביתית. ואולם בחמש השנים האחרונות, במקביל להתחזקות מגמת הגידול בקטגוריה של משקאות מוכנים לשתייה, החליטה הקרה החלה להימכר גם בבקבוקים ופחיות ברחבי העולם. כעת שטראוס מקווה להביא אותה לקדמת הבמה גם בשוק המקומי.

עתה מבקשת שטראוס באמצעות המותג בינז להיכנס למכירה של קפה מוכן לשתייה, שנחשבת לאחד הסגמנטים הצומחים ביותר בתחום הקפה בעולם. החל מחודש מרץ המשקה החדש יימכר לתקופת השקה בבתי הקפה של שטראוס (בינז ועלית) ברשת החנויות העירוניות התל אביבית AM:PM, בנוסף לבתי הקפה והמסעדות שמגישות את הקפה של בינז. החל מחודש מאי המוצר ישווק לחנויות נוחות נוספות.

למעשה, עד היום המותג בינז שווק רק במכירה ישירה לצרכן, כשזו תהיה הפעם הראשונה ששטראוס תכניס אותו לרשתות הקמעונאות. מדובר במוצר שההפצה שלו אינה מצריכה קרור ("יבשה") במגשים של 24 יחידות. בשלב הראשון המוצר יימכר בשלושה טעמים: עם חלב קר, נטול סוכר לחלוטין או ממותק מעט, כשבהמשך צפוי להצטרף טעם נוסף עם שיבולת שועל.

כך, שטראוס מקווה להביא לישראל את הטרנד שכבר כבש את השוק האמריקאי עם מכירות שנתיות שעומדות על כ-2.8 מיליארד דולר וקצב גידול שנתי של 6%. תוויות עם מיעוט רכיבים ושקיפות לגביהם ומשקאות שמכילים חלב מהצומח הם בין הטרנדים הבולטים בקטגוריה.

אין הרבה שחקנים בתחום בישראל

בישראל קיימים כיום בשוליים מיעוט של בתי קפה שמוכרים חליטות קפה בבקבוקים, שמיוצרות בהיקפים קטנים יחסית. בחו"ל, בשוק חליטות הקפה המוכנות שנמכרות בפחיות, פועלות מזה מספר שנים גם שחקניות וותיקות כמו סטארבקס, וגם שחקניות צעירות ובועטות דוגמת בלו באטל קופי (Blue Bottle Coffe), שב-2017 נרכשה בידי ענקית המזון והקפה נסטלה לפי שווי של 700 מיליון דולר.

אבל כאמור בישראל עדיין מדובר בקטגוריה זעירה. מכירות הקטגוריה של משקאות מוכנים לשתייה נאמדת בכ-220 מיליון שקל בשנה לפי נתוני סטורנקסט. עיקר הקטגוריה מורכבת ממשקאות אנרגיה כמו בלו ו-XL, כשרק כ-10% מהמכירות הכספיות מגיעות מקפה מוכן לשתייה, שכיום השחקן הדומיננטי שפועל בו הוא Mastercafe.

כיום, כל הקטגוריה בישראל מתבססות בעיקר על משקאות ממותקים, רובם כאלה שזכו לסימון אדום במסגרת הרפורמה של משרד הבריאות, והם בדרך כלל מכילים חומרי טעם וריח וחומרים משמרים. על הרקע הזה מבקשת שטראוס להציג אלטרנטיבה עם מוצר שמכיל כמות מועטה יחסית של סוכר, או ללא סוכר כלל.

שטראוס, שמחזיקה במותג עלית, שולטת בשוק הקפה בישראל במספר קטגוריות - ביניהן קפה שחור טורקי, וקפסולות שנמכרות ברשתות הקמעונאות הגדולות. מעבר לכך, שטראוס היא ענקית קפה גם במונחים בינלאומיים, ובבעלותה חברת קפה גלובלית הפועלת בעשר מדינות באירופה, בברזיל, ברוסיה ובישראל, והיא נחשבת לאחת מחברות הקפה הגדולות בעולם עם מכירות של מעל מיליארד דולר בשנה.

את המותג בינז הקימה במקור כשירות למנויים של מכונת קפה ופולי קפה שמגיעים לבית של הצרכן, והוא מעולם לא נמכר בנקודות מכירה קמעונאיות. בינז מפעילה גם שלושה בתי קפה עצמאיים משלה בנתב"ג, ברמת החייל בת"א ובגבעתיים. במקביל, הקפה שלה נמכר בתפריטים של כ-20 מסעדות ובתי קפה.