Ga naar de hoofdinhoud

Hoe check je je uren?

Hoe ga je te werk?

Aanmelden

Om Student@work te kunnen gebruiken, moet je je aanmelden.

Je resterende uren checken

Als je bent aangemeld, krijg je toegang tot de homepagina van Student@work, waar je je resterende uren kunt aflezen.

Wil je meer details zien? Ben je benieuwd hoe je aantal resterende uren is berekend? Dan moet je je aanmelden met een eID of token.

Periodes en werkgevers bekijken

De kalenderview toont in welke periodes een werkgever van plan is je in dienst te nemen. Hou je muis boven een datum en je ziet de namen van je werkgever(s). Je kunt via de kalenderview ook gegevens van vorige jaren bekijken. Je moet je aanmelden met een eID of token om de kalenderview te kunnen zien.

Opgelet: een periode in de kalender is niet altijd gelijk aan het aantal uren dat je bent overeengekomen met je werkgever. Bijvoorbeeld: een werkgever is van plan je 40 uur in dienst te nemen in de maand juli maar hij weet nog niet precies wanneer. Hij reserveert daarom de hele maand juli en vermeldt daarbij het aantal overeengekomen uren (40). Het zijn die 40 uur die van je resterende uren afgaan, en niet de hele periode.

Handig: je kunt je uren exporteren naar je eigen elektronische agenda. Klik op de knop, download het ical-bestand en open het in je eigen kalendertoepassing, bijvoorbeeld Google Calendar of Outlook.

De details over je resterende uren bekijken

Als je precies wilt weten hoe je aantal resterende uren is berekend, dan kijk je het best in de detailview. (Meld je wel aan met je eID of een token, anders kun je de detailview niet zien).

In de detailview zie je per werkgever het aantal uren dat is afgesproken en het aantal werkelijk gepresteerde uren. Je vindt er ook een overzichtje van de studentenovereenkomsten die je hebt gesloten.

Heb je meer of minder gewerkt dan afgesproken? Heb je je maximale aantal uren overschreden? De detailview geeft je een waarschuwing!

Moet je je resterende uren zelf aanpassen?

Nee, je hoeft zelf niets te doen.

De werkgever met wie je een studentenovereenkomst afsluit, geeft het aantal uren dat hij jou in dienst wil nemen, elektronisch door aan de RSZ. Die uren gaan automatisch van je totaal af.

Werk je langer of minder lang dan overeengekomen, dan kan je werkgever de bijgewerkte gegevens doorgeven aan de RSZ, zodat je resterende uren worden aangepast. Maar opgelet: een werkgever hóeft dat niet te doen. Het is dus mogelijk dat je aantal resterende uren op een gegeven moment niet meer up-to-date is.

Waarom is je aantal resterende uren niet up-to-date?

Dat kan diverse oorzaken hebben.

  • Ook geplande uren zijn al in rekening gebracht. Je werkgever geeft je uren door zodra je een contract tekent. Die uren gaan onmiddellijk af van je resterende uren, ook al heb je op dat moment nog geen uur gewerkt.
  • Je hebt een studentenovereenkomst getekend maar je werkgever heeft je uren (nog) niet doorgegeven aan de RSZ.
  • Je werkgever heeft je uren verkeerd doorgeven aan de RSZ.
  • Je hebt langer of minder lang gewerkt dan voorzien en je werkgever heeft (nog) geen update doorgegeven aan de RSZ.

Wat moet je doen als je aantal resterende uren niet up-to-date is?

Levert het verouderde cijfer een probleem op, bijvoorbeeld omdat je uren tekort hebt voor een andere studentenjob? Neem contact op met je werkgever. Hij kan het probleem snel en makkelijk rechtzetten door de ‘Dimona’ aan te passen. Dimona is de elektronische aangifte die de werkgever doet wanneer hij jou in dienst neemt.

Heb je verschillende werkgevers gehad en weet je niet waar het probleem zit? Kijk eens in de detailview van Student@work. Daar zie je om welke werkgever en uren het gaat.

Ligt een werkgever dwars? Neem dan contact met ons op. We zullen samen met jou en de werkgever een oplossing zoeken.

Wie kan je gegevens bekijken?

Jijzelf, anders niemand.

Als je wilt, kun je je werkgever een toegangscode bezorgen waarmee hij drie maanden lang de volgende gegevens kan zien:

  • het aantal resterende uren;
  • het aantal uren waarvoor je met die werkgever een studentenovereenkomst hebt afgesloten.

Alle andere gegevens - zoals de andere werkgevers bij wie je hebt gewerkt - blijven verborgen.

Zijn je gegevens veilig?

Je gegevens in Student@work zijn privé. We doen er alles aan om dat zo te houden. De RSZ deelt je gegevens met niemand. Niet met andere overheidsinstellingen, niet met werkgevers of interimkantoren, en al helemaal niet met bedrijven met commerciële bedoelingen.

Kloppen je persoonsgegevens niet? Neem dan contact met ons op. We zetten de fout zo snel mogelijk recht.

Is je aantal resterende uren niet correct? Dan moet je misschien eens met je werkgever bellen. Lees voor meer informatie het item 'Wat moet je doen als je aantal resterende uren niet up-to-date is?'