Bereid je voor op het toelatingsexamen arts

Verhoog je slaagkansen met het EMSA voorbereidingstraject

Vanaf november 2023 kan je je opnieuw inschrijven voor het voorbereidingstraject.

Studentenvereniging EMSA (European Medical Students' Association Antwerpen) organiseert in samenwerking met de opleiding geneeskunde aan UAntwerpen een vernieuwd voorbereidingstraject voor het toelatingsexamen arts, tandarts en dierenarts. Dit traject bestaat uit:

  • een online cursus met kennisclips, theorie en oefeningen;
  • zes workshops op Campus Drie Eiken (als de dan geldende maatregelen dat toelaten) of online in februari, maart en april. Daarnaast kan je in april een online proefexamen afleggen, zodat je al eens kan testen hoe ver je staat;
  • een oefenbundel met oefeningen van het toelatingsexamen van de vorige jaren.

Vanaf november 2023 kan je opnieuw inschrijven voor het voorbereidingstraject 2023-2024. Zodra je ingeschreven bent, krijg je toegang tot de online cursus, waarmee je al van start kan gaan. In het voorjaar van 2024 kan je dan deelnemen aan de workshops.


Inschrijven voor het EMSA-voorbereidingstraject 2023-2024?

Online pakket

Dit online pakket is opgebouwd uit kennisclips, waarin de leerstof per onderwerp toegelicht wordt. De kennisclips bekijken wordt aangeraden als voorbereiding.

[Top]

Workshops en proefexamen

De workshops bereiden je specifiek voor op de verschillende examenonderdelen en gaan door op Campus Drie Eiken, de thuisbasis van de studenten geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen. 

Tijdens de workshops over de wetenschapsvakken maak je samen met professoren de oefeningen van de voorbije edities, met nadruk op de oplossingstechnieken. Daarnaast is er voldoende ruimte om ook eventuele vragen hierbij te beantwoorden. 

In de workshop CLEAR oefen je vaardigheden om als arts goed te communiceren met patiënten. In de workshop VAARDIG oefen je technieken om vragen bij medische teksten te beantwoorden.

De workshops gaan door op zes zaterdagen tussen februari, maart en april. In april kan je deelnemen aan een online proefexamen, dat gebaseerd is op examenvragen van de afgelopen jaren. Zo kan je meteen testen hoe ver je staat met je voorbereiding.

[Top]

De workshopdata voor 2024

In de voormiddag gaan de workshops door van 9:00u tot 12:00u en de workshops van een hele dag gaan door van 9:00u tot 16:00u.

  • 17/2: Fysica 1 (9-16u)
  • 16/3: Biologie (9-16u)
  • 23/3: Chemie (9-16u)
  • 6/4: Fysica 2 (9-16u)
  • 13/4: Wiskunde (9-16u)
  • 20/4: Chemie (9-12u) + CLEAR (13-16u)
  • 27/4: VAARDIG (9-12u)

Disclaimer: De workshops gaan door tenzij we gebonden zijn aan beslissing van hogerhand (bv. coronamaatregelen opgelegd door de overheid). In dat geval zal er een online alternatief voorzien worden voor de fysieke workshop. Aangezien het voorbereidingspakket ook bestaat uit een online leerplatform, kunnen wij in dat geval geen terugbetalingen doen als de deelnemers al toegang hebben gekregen tot het platform.

Oefenbundel

Verder biedt EMSA online een gratis oefenbundel aan vol met oefeningen uit eerdere examens om het toelatingsexamen grondig voor te bereiden. Op het oefenplatform vind je eveneens een gratis exemplaar van het Tijdschrift Voor Geneeskunde om het onderdeel VAARDIG mee te oefenen.

[Top]

Kostprijs

Het totaalpakket (online toegang, kennisclips, deelname aan de workshops én oefenbundel) kost 40 euro.

[Top]

Interesse? Schrijf je in!

Inschrijven kan vanaf november en dat tot voor het toelatingsexamen, je toegang tot de online module blijft geldig tot de dag na het examen. 

[Top]

Over de organisatoren

Deze voorbereidende cursus is gemaakt door studenten van de studentenvereniging EMSA, onder begeleiding van docenten geneeskunde en diergeneeskunde. De kennisclips op het online platform zijn opgesteld en opgenomen door studenten geneeskunde. Deze studenten hebben allemaal zelf het toelatingsexamen in een recent verleden afgelegd. Zij weten dus als geen ander hoe jij je het beste voorbereidt! De studenten van EMSA worden ondersteund door de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Verder worden de workshops zelf gegeven door experts: een mix van professoren en docenten van de universiteit.

[Top]