Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
Fra 1/2 år
Studiepoeng
7,5-90
Omfang
Deltid
Start
Høst/vår
Studiested
Kristiansand

Har du ambisjoner om personlig og faglig utvikling?

Lederprogrammet er en fleksibel mellomlederutdanning for deg som ønsker formell utdanning eller faglig påfyll. Du kan velge enkeltkurs, eller sett sammen din egen kurspakke til en fremtidig grad. Kursene tar for seg aktuelle tema for et næringsliv i endring, og gjennomføres på deltid. Kompetansen du får kan brukes i ulike bransjer og stillinger. Programmet samler folk fra mange ulike bransjer i regionen, og åpner for gode muligheter til nettverksbygging og samskaping.  

Har du arbeidserfaring, men mangler formell utdanning? Ønsker du faglig påfyll parallelt med jobb, eller er du på vei til nye utfordringer? Kanskje du har en påbegynt bachelorgrad som ikke er fullført? Da er Lederprogrammet midt i blinken for deg. 

 

Kursoversikt

Lederprogrammet består av ulike kompetansegivende kurs på bachelornivå. De fleste kursene gir ved bestått eksamen 7,5 studiepoeng, mens to av tilbudene gis som en fordypning på 30 studiepoeng. Kursene tilbys ulike semester i henhold til etterspørsel. Du velger selv om du vil ta ett eller flere kurs.

Kurstilbud høsten 2024:

Øvrige kurstilbud i programmet:
Tilbys senere semester. Nærmere informasjon gis. 

* Merk at kurstilbudene «Prosjektledelse i teori og praksis» og  «Endringsledelse, team og samskaping» gir 30 studiepoeng ved bestått eksamen. Disse tilbudene gjennomføres over to semester på deltid. Ønsker du å bygge utdanningen din til en fremtidig grad, vil tilbudene være et godt alternativ til deg med tanke på faglig fordypning og uttelling av studiepoeng. 

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse og minst to års arbeidserfaring.

Faglige ressurser

Lederprogrammet  undervises av høyt kvalifiserte forelesere ved UiA. I tillegg inviteres gjesteforelesere og ledende fagpersoner fra næringslivet i flere av kursene. Fagansvarlig for de ulike kursene/tema er:

Endringsledelse/samskaping: Tor Geir Kvinen

Konflikthåndtering: Torbjørn Hekneby

Bedriftsøkonomi: Glenn Quam Håkonsen

Design Thinking: Even Fjellestad og Theodor Henriksen

Veiledning/coaching: Inge Bergdal

Bærekraft: Stina Torjesen     

Innovasjon/forretningsutvikling: Tor Helge Aas

Arbeidsrett: Rune Stangeland

Digitalisering: Dag Håkon Olsen

Alle foreleserne har bred erfaring som kursleder for privat- og offentlig næringsliv.

Bygg en grad

Ønsker du å videreføre din utdanning til en erfaringsbasert mastergrad?

Alle kurstilbudene i Lederprogrammet kan inngå som opptaksgrunnlag til UiAs erfaringsbaserte mastergrad Executive MBA (EMBA). Hvor mange studiepoeng du må dokumentere for opptak til mastergraden avhenger blant annet av din arbeidserfaring.

Lang arbeidserfaring og opptak til Executive MBA
Ordinært opptakskrav til EMBA-programmet er bachelorgrad (180 studiepoeng), og minimum to års arbeidserfaring, men MERK at du også kan kombinere lang relevant arbeidserfaring med kortere formell utdanning, og søke opptak til EMBA-studiet på bakgrunn av realkompetanse.

Det betyr at du kan erstatte deler av utdanningskravet med din arbeidserfaring som leder eller mellomleder. For å bli vurdert for opptak til EMBA-programmet på grunnlag av realkompetanse må du dokumentere kunnskaper i norsk og engelsk, og minimum 90 studiepoeng relevant utdanning kombinert med arbeidspraksis.

Forenklet eksempel:

  • Har du mer enn 6,5 års arbeidserfaring må du dokumentere
     minimum 90 studiepoeng relevant høyere utdanning
  • Har du 5 års arbeidserfaring må du dokumentere 120 studiepoeng relevant høyere utdanning
  • Har du 3,5 års arbeidserfaring må du dokumentere 150 studiepoeng relevant høyere utdanning

Som du ser i eksempelet over vil lengden på din arbeidserfaring være avgjørende for hvor mange studiepoeng du må dokumentere fra relevant høyere utdanning. Lederprogrammet gir deg en svært relevant utdanning for opptak til Executive MBA-studiet. Bruk gjerne programmet for å supplere din utdanning til du har tilstrekkelig antall studiepoeng for opptak til mastergraden.

Detaljert informasjon om opptak til påbyggingsstudier på grunnlag av realkompetanse finner du i opptaksforskriftens §8. Ta kontakt med studieveileder eller prosjektleder om noe er uklart.

Praktisk informasjon

Tilbudet har en studieavgift på kr. 16 000 per kurs på 7,5 studiepoeng, og kr. 59 000 for kurstilbudene på 30 studiepoeng. I tillegg til studieavgiften må du betale lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur.

Kursene tilbys ulike semester basert på etterspørsel. Det er løpende opptak til alle tilbudene basert på "først til mølla"-prinsippet. 

Opptak til vårens kurs åpner 1. oktober, med søknadsfrist 1. desember. Opptak til høstens kurs åpner 1. mars, med søknadsfrist 1. juni.

Nærmere beskrivelse av innholdet i kursene, gjennomføring av samlinger, hvordan du søker etc., finner du under hvert av kurstilbudene i fanen «Kursoversikt».  

Merk at du kan gjennomføre flere kurs parallelt, men at du da må sende en søknad per kurs du ønsker å gjennomføre. Ta kontakt med studierådgiver om noe er uklart.

Fakta

Søknadsperiode

Søkeknapp finner du ved å velge aktuelle kurs under kursoversikten.


Merk at det er løpende opptak til de ledige plassene. «Først til mølla»-prinsippet gjelder.


 

Spørsmål om opptak til studiet?

evuopptak@uia.no

Andre studier du kanskje vil like