Gedaan met laden. U bevindt zich op: Over de duo's Pracht van een werkkracht

Over de duo's

Deze 6 duo’s zijn ervan overtuigd dat je een pracht van een werkkracht niet laat schieten. Zij zijn het gezicht van de campagne en vertellen met trots over het pad dat zij samen bewandelen op de werkvloer. Laat je door hun verhaal inspireren. 

Jens en André - horeca

De één heeft de visie, de ander tovert met planningen, maar één ding is zeker: samen geven ze smaak aan hun zaak.

André is zaakvoerder van zorgtraiteur Claessens André uit Zaventem. Als zaakvoerder vindt hij het belangrijk om kansen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. André merkt dat veel bedrijven het moeilijk hebben om vacatures in te vullen. Zelf durft hij nieuwe jobs creëren door bestaande taken op te splitsen. Zo vindt hij voor elk talent een plek binnen de werking van zijn bedrijf.

Jens werkt bij zorgtraiteur Claessens André. Na een stageperiode is hij nu verantwoordelijk voor de planning en werkt hij ook als chauffeur. Jens heeft een autismespectrumstoornis en ondervond aan den lijve hoe moeilijk het was om te beginnen werken. Voor hij bij zorgtraiteur Claessens André aan de slag kon, was hij anderhalf jaar op zoek naar een geschikte job.

Inhoud is aan het laden
Het is voor mij niet zo belangrijk wat mensen niet kunnen, maar het is wel belangrijk wat mensen wel kunnen.

André

Zaakvoerder zorgtraiteur Claessens André

Lynn en Inne - social profit

De één creëert kansen, de ander ziet mogelijkheden, maar één ding is zeker: samen maken ze werk van een sociaal rechtvaardige samenleving.

Inne is directeur bij SAM, Steunpunt Mens en Samenleving en heeft reeds vele jaren ervaring in het creëren van een veilige werkomgeving voor werknemers met uiteenlopende arbeidsbeperkingen. Inne weet dat een arbeidsbeperking iedereen kan overkomen. Als directeur zet ze zich daarom actief in om de juiste talenten aan te trekken, ongeacht of zij een arbeidsbeperking hebben of niet.

Lynn werkt als inhoudelijk medewerker voor het thema arbeid en langdurige werkloosheid. Ze heeft een reumatische aandoening en vreesde dat haar grillige gezondheid haar kansen om te werken zouden saboteren. Nu ze zelf ondervindt wat allemaal mogelijk is, wil ze ook anderen inspireren om hun weg naar werk te vinden en hen daarin goed te laten begeleiden. Ze roept werkgevers op om voorbij gezondheidsproblemen te durven kijken.

Inhoud is aan het laden
Ik dacht dat werken voor mij een afgesloten hoofdstuk was. Als je ziet wat er met individueel maatwerk wél kan, hoop ik dat mijn deelname anderen de durf mag geven om ook de sprong naar werk te wagen.

Lynn

Stafmedewerker met reumatische aandoening

Els en Romy - zelfstandige

De één geeft richting aan talent, de ander ontdekt nieuwe horizonten, maar één ding is zeker: samen vinden ze de weg naar hun droomjob.

Els is een zelfstandig ondernemer en heeft een fysieke beperking. In haar eigen loopbaancentrum begeleidt ze niet alleen mensen in hun zoektocht naar nieuwe professionele doelen, maar doet ze ook aan stress- en burnoutcoaching. Daarnaast geeft ze les bij Syntra PXL. Els maakte 6 jaar geleden de overstap naar zelfstandig ondernemer, maar voelt dat veel mensen met een arbeidsbeperking die stap niet durven zetten. Ze hoopt dat de campagne hieraan kan bijdragen. Want het lukt en het kan, ook mét een arbeidsbeperking.

Romy is van opleiding biotechnoloog, maar werkte als verkoopster. Ze was echter onzeker over welke richting ze met haar diploma uit wilde. Na een traject loopbaanbegeleiding bij Els vond ze een uitdagende job als key accountmanager chemie. Romy vindt het belangrijk dat ook mensen met een arbeidsbeperking zich gewaardeerd voelen, want zij hebben tenslotte dezelfde talenten.

Inhoud is aan het laden
Wij zijn niet minder, wij zijn ook niet beter, maar of ik nu de job doe als loopbaancoach in de rolstoel of niet, eigenlijk zou dat geen verschil mogen maken.

Els

Zelfstandig ondernemer met een fysieke beperking

Lotte en Tjorven - uitzend

De één heeft oog voor talent, de ander voor detail, maar één ding is zeker: samen gaan ze op zoek naar een droomjob.

Tjorven is officemanager bij interimbureau Konvert in Lokeren. Hij is ervan overtuigd dat iedereen een job kan vinden die 100% matcht met zijn of haar capaciteiten. Tjorven hoopt dat dankzij de campagne meer mensen met een arbeidsbeperking de weg naar een uitzendkantoor zullen vinden. Tjorven merkt dat mensen met een arbeidsbeperking vaak erg gemotiveerde werknemers zijn. Hij vindt het vanzelfsprekend dat werkgevers hen een kans geven.

Lotte heeft een auditieve beperking en vond via Konvert een job als lasser binnen een soldeerbedrijf. Met een speciale pen voert ze fijn laswerk uit bij rookmelders. Lotte hecht veel belang aan haar job. Werken helpt haar om sociale contacten te leggen en een eigen loon te verdienen. Lotte wil via deze campagne andere mensen met een arbeidsbeperking laten zien dat ze ook kunnen werken, ongeacht hun situatie.

Inhoud is aan het laden
Ik hoop dat dankzij de voorbeelden in de campagne meer mensen met een arbeidsbeperking de weg vinden naar een interimkantoor.

Tjorven

Office Manager Konvert

Ivan en Giovanni - bouw

De één maakt grootse plannen, de ander zet de lijnen uit, maar één ding is zeker: samen bouwen ze aan de toekomst.

Giovanni is gedelegeerd bestuurder bij Vuylsteke-Eiffage. Hij krijgt voldoening wanneer hij mensen de kans kan geven om hun talenten te ontplooien op de werkvloer. De werkomgeving bij Vuylsteke-Eiffage kreeg een grondige transformatie. Zo werd het hele kantoor rolstoeltoegankelijk gemaakt. Dat waren voor hen geen aanpassingen, wel maakten ze dankzij Ivan de juiste keuzes.

Ivan is technisch tekenaar bij Vuylsteke-Eiffage en zit in een rolstoel. Tot 2007 werkte hij als meestergast binnen hetzelfde bedrijf, maar toen hij in 2007 beide benen verloor bij een ongeval, kreeg hij de kans om zich om te scholen. Naast zijn job als technisch tekenaar is hij ook actief als rolstoeltennisser. Ivan tekende zelf zijn eigen tennisrolstoel. Door de rolstoel ook in beeld te brengen in de campagne, wil Ivan andere lotgenoten laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om een duurzame job uit te oefenen en deel te nemen aan de maatschappij.

Inhoud is aan het laden
Wij hebben onze werkomgeving niet aangepast, we hebben ze juist gebouwd.

Giovanni

Gedelegeerd bestuurder Vuylsteke-Effiage

Patrick en Christel - social profit

De één denkt abstract, de ander oplossingsgericht, maar één ding is zeker: samen zetten ze hun schouders onder elk talent.

Christel is algemeen directeur bij Emino vzw. Ze groeide op in een ondernemersgezin. Op een bepaald moment merkte ze dat haar vader binnen zijn job behoefte kreeg aan aanpassingen en hoe moeilijk dit was. Als directeur vindt ze het dan ook vanzelfsprekend om in haar aanwervingsbeleid gelijke kansen te respecteren.

Patrick is als ICT-medewerker bij Emino vzw verantwoordelijk voor de provincies Vlaams-Brabant, Brussel en Limburg. Door zuurstoftekort bij de geboorte heeft Patrick een motorische beperking. Zelf zegt hij dat werken en meedraaien in de maatschappij voor hem het beste medicijn zijn. Patrick is blij dat Emino zijn talenten wel zag. Volgens hem moeten werkgevers zich meer focussen op de competenties van een sollicitant, niet op de vereisten van de vacature.

Inhoud is aan het laden
Patrick denkt oplossingsgericht - dat heeft hij onder andere meegekregen door zijn arbeidsbeperking - en dat draagt hij ook uit naar zijn collega’s toe.

Christel Witgeers

Directeur Emino vzw