Koppelingsgebieden Rieme-Zuid en Doornzele-Noord - fietsroute - 23,8 km

Toon kaartNavigerenAfdrukkenDownloadenBewerken

Afdrukken

Downloaden

23.8 km
52 m
01u35
Easy

Bekijk op interactieve kaart

Route-informatie

778 keer bekeken | Publiek

Beschrijving door de auteur

Omschrijving fietstocht doorheen de koppelingsgebieden Doornzele-Noord en Rieme-Zuid

Welkom op deze fietstocht doorheen de koppelingsgebieden Doornzele-Noord en Rieme-Zuid. Via deze tocht willen we jullie kennis laten maken met een paar nieuwe, onverwachte plekken in deze havenomgeving. Groene plekken, natuur, water, maar ook rustplekken vind je op deze tocht.

Blijf altijd opletten tijdens het fietsen en hou rekening met de andere gebruikers van het gebied. Voorzie ook een afvalzakje. Langs het parcours zijn geen vuilbakken aanwezig.

We starten deze tocht aan het recent heraangelegde Terdonkplein. Neem Doornzele Dries en hou rechts aan. Sla vervolgens de Twaalfroeden in en rij tot het eind, sla dan rechts af richting Geuzenhoek. Op het einde van de Geuzenhoek kom je op een nieuwe fietsverbinding en sla je links af. Volg het fietspad langs de Vasco da Gamalaan en sla de eerste weg op de linkerzijde in. Deze weg voert je naar de Abdijdreef. Voor je in de Abdijdreef komt, kan je even rusten op het bankje of een ommetje maken naar de speelheuvel.

Eens terug op de fiets rij je door de Abdijdreef tot je opnieuw aan Doornzele Dries komt. Volg de weg tot je in de Walgracht komt. Neem op de rechterkant het Gaverstraatje. Deze straat brengt jou naar een rustpunt net voorbij de brug, een geliefde plek voor vogelspotters.

Vanaf dit rustpunt met picknickbanken vertrek je opnieuw richting Vasco da Gamalaan en volg het fietspad richting Christoffel Columbuslaan. Zodra het fietspad verder afbuigt van de R4 zie je op jouw linkerkant een nieuwe bosaanplant. Deze zal er op termijn voor zorgen dat de dorpskern van Rieme wordt gebufferd. Een beetje verder vind je op jouw linkerkant de afslag naar de Spiedamstraat. LET OP! Hier kruis je de spoorweg. Vanop de brug boven de Avrijevaart kan je de natuurinrichting langs de waterloop zien. De noordelijke oever werd afgeschuind. Hier zal op termijn riet groeien. Zet je weg verder langs de Spiedamstraat. Eerst zie je de jonge bosaanplant en vervolgens kan je genieten van het landbouwlandschap.
Sluit op het einde van de Spiedamstraat aan op de Riemewegel, fiets naar rechts en maak een klein ommetje langs de Riemsesteenweg en de Kanaalstraat. Wanneer je opnieuw in de Riemewegel bent, sla je rechts af en neem je net voor de spoorweg het fietspad op jouw linkerkant. Fiets pad tot het einde. Onderweg kan je ook hier genieten van een rustpunt met picknickbanken.

Volg het fietspad tot aan de Christoffel Columbuslaan en neem op jouw linkerkant het fietspad richting Tragelstraat. Het ene fietspad loopt vlotjes over in het andere. Op jouw rechterkant passeer je het koppelingsgebied Rieme-Oost. Vervolg jouw weg en links af slaan in de Kanaalstraat. Rij langs de Kanaalstraat tot aan de Stationsstraat. Sla hier rechts af en volg de weg tot aan Callemansputte. Eens rechts afgeslaan rij je verder tot aan de Kerreweg. Heb je liever enkel volledig verharde paden, rijd dan verder tot aan de Callemansputtewegel. De meer avontuurlijke fietser neemt vanaf Callemansputte op de linkerkant de Kerreweg. Sla net voorbij het Rhodiabosje rechts een landweg in. Volg deze tot de Callemansputtewegel. Je rijdt nu dwars door het koppelingsgebied Rieme-Noord. Sla links af en rij in de Callemansputtewegel tot aan de Kerreweg. Volg deze verder via de Leeuwerikstraat richting Riemesteenweg. Steek de Riemesteenweg over naar de Kievitstraat. Rij verder tot aan de Nachtegaalstraat. Sla hier rechts af. Rij door de Spreeuwstraat tot aan de R4 (Jacques Parijslaan). Neem hier het fietspad naar links. Rij tot de volgende afslag die je naar de Hoge Avrijestraat leidt. Neem de tweede straat rechts richting Kauwstraat. Sla in de IJsvogelstraat rechts af en rij verder tot de Valkstraat . Sla op het einde van de Valkstraat opnieuw rechts af in de Pelikaanstraat en zo kom je terug in de Spiedamstraat. Sla hier af naar rechts richting Christoffel Columbuslaan. LET OP! Je kruist hier opnieuw de spoorweg. Volg het fietspad terug langs de Christoffel Columbuslaan en verder langs de Vasco da Gamalaan en via het recent aangelegde fietspad over het brugje over het Molenvaardeken terug naar het Terdonkplein. Ook hier vind je nog een rustpunt om te genieten van de omgeving.

 

Fotowedstrijd (tot 31 maart 2021)

Neem de tijd om tijdens jouw fietstocht doorheen het koppelingsgebied te genieten van de omgeving en het landschap. Wij zijn benieuwd naar welk plekje of uitzicht jou het meest kon bekoren. Wil je dit graag met ons delen? Stuur dan jouw mooiste beelden op en wie weet win jij wel een mooie prijs!

Alle praktische info lees je in het wedstrijdreglement. en via het RouteYou-evenement

Veel plezier!

Meer informatie

Navigeer naar startpunt

Bezienswaardigheden

Reacties

Activiteiten

In de buurt

Routes in de buurt

Overnachtingen in de buurt

Diensten in de buurt

Even geduld, je afdruk wordt voorbereid.

Je afdruk is klaar om te downloaden. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Doorgaan

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Deze route op jouw website

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/routeviewer/free/?language=nl&amp;params.route.id=8559994" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ik vond de route...

Bijkomende feedback:

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Plus-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Premium-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com